Tel. 022 6751 444

Main Menu

  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text

Trapliften - veelgestelde vragen

Past een traplift in mijn huis?
De meeste woningen zijn geschikt voor trapliften. U kunt vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen waarbij de trapliften adviseur op locatie uw woonsituatie bekijkt en een tekening laat zien van de beoogde oplossing. Wij werken met Pluslift trapliften die beschikt over zeer vele traplift modellen waardoor er voor bijna iedere situatie een goede oplossing is.

Wij hebben nogal een kleine hal, staat de traplift dan niet in de weg?
Huis van Gemak werkt met trapliften op maat. De adviseur plant met u wat de meest geschikte oplossing is voor ruimte optimalisatie. De meeste situaties vragen om een trapliften met bocht. Wij installeren ze in de binnen- of buitenbocht. De rail wordt zo dicht mogelijk bij de muur gemonteerd zodat u meer ruimte overhoudt. Als de hal klein is, kunt u tevens de traplift parkeren op andere plaatsen langs de railroute.

Wat is het voordeel van een traplift plaatsen in de buitenbocht?
De buitenbocht is minder steil dus de route langs de buitenbocht gaat wat geleidelijker. Mensen zijn zelf ook gewend om de trap via de buitenbocht te nemen dus dit is voor angstige mensen prettig.

Wat is het voordeel van een traplift plaatsen in de binnenbocht?
De binnenbocht biedt ruimte voordelen aangezien er meer loopruimte overblijft voor de overige traplopers. Daarbij kunt u ook de trapleuning op zijn plek houden. Extra veiligheid voor traplopers.

Hoe verloopt de bestelprocedure van een traplift?
U kunt op onze contactpagina het formulier invullen. Pluslift maakt telefonisch een afspraak voor een vrijblijvend gesprek op locatie. Terplekke maakt de adviseur een inventarisatie van uw situatie, uw wensen en bespreekt de verschillende keuzemogelijkheden.

Plaatst u ook trapliften in een huurwoning?
U dient in overleg te gaan met uw huurbaas over installatie van een traplift in een huurwoning. Wij installeren overigens ook wel in appartementen of flats zonder lift. Overleg wel eerst met de VVE.

Hoeveel kost een traplift?
We werken heel transparant als het gaat om onze traplift, de service en de prijs. Click voor prijzen op de volgende links:

Worden trapliften vergoed door de gemeente?
U kunt het beste het WMO loket van uw gemeente benaderen of u in aanmerking komt voor vergoeding. In geval van ernstige fysieke klachten maakt u een kans op financiering. Indien u het oneens bent met de WMO indicatie of u wenst juridische begeleiding bij uw WMO bezwaarschrift of aanvraag dan kunnen wij u tevens begeleiden met hulp van onze PGB advocaat.

Hoe werkt het met storingen en onderhoud?
Er is een uitgebreid team van deskundige monteurs die erop is ingesteld om problemen deskundig en snel op te lossen. Vraag de adviseur naar het traplift servicecontract. Naast de fysieke installatie verzorgt de installateur tevens de electriciteit.