Tel. 022 – 6751 444

Main Menu

  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text

Badlift uitleg

Voorbereiding

De badliften worden gebruiksklaar geleverd met persoonlijke uitleg. Wij monteren de badlift in uw bad. Dat is een gratis service in de Randstad. En houden rekening met de badafmetingen, de afvoer, kraan en een veilige transfer. U zet het bad aan op de juiste temperatuur. U zet de badlift met de afstandsbediening in de hoogste stand. De uitklappanelen aan de zijkant zijn belangrijk bij in- en uitstappen voor een stabiele transfer.

In bad

U gaat zitten op de badrand, schuift verder naar achter zodat u zijwaarts op de badlift zit. Dan tilt u één voor één uw benen over de badrand. Voor sommige ouderen wordt het nog makkelijker draaien als u de meerwerkoptie van de draaihulp erbij aanschaft. Deze Vitaturn draaischijf maakt draaien makkelijker maar de meeste klanten zitten toch liever op een vaste zitting. Het is verstandig om bij deze beweging de badrand of een wandbeugel vast te pakken. Maar ons advies is om het eerst een maandje te testen want sommige cliënten vinden een draaihulp juist te beweeglijk. Velen hebben meer houvast en zitcomfort met de reguliere bekleding.

Zodra u in bad zit, kunt u de badlift met de knop op de afstandsbediening laten zakken. De rugleuning kan ook met de afstandsbediening worden versteld zodat u van zit- naar ligpositie beweegt. Dan bent u klaar om te genieten van uw bad.

Uit bad

Met de afstandsbediening zet u de stoel weer in een zitstand. U drukt op het knopje waarmee de badlift de stoel omhoog brengt. De zijpanelen bieden weer extra steun in de breedte. De draaihulp helpt u weer met de zijwaartse beweging waarbij u één voor één uw benen weer uit het water tilt.

Aandachtspunten

Wij adviseren een anti slip vloer en extra wandbeugels voor meer veiligheid in de badkamer.

Uitleg op locatie

Veel mensen vinden het prettig als wij de badlift komen monteren en uitleg geven thuis. Dat kan. Gemakkelijker is zelfs als u eerst de badlift 4 weken huurt voor € 99. Bij aanschaf verrekenen wij de huurkosten. Zo profiteert u van persoonlijke service bij u thuis terwijl u ook de tijd krijgt om het product eerst te proberen voordat u het koopt.

Badlift huren Badlift modellen