Tel. 022 6751 444

Main Menu

  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text

Instapbad gebruik

Mensen met fysieke beperkingen vragen ons dikwijls hoe een instapbad werkt en of het iets voor ze is. Op deze pagina geven wij een korte uitleg. U kunt natuurlijk ook even naar onze showroom komen om het instapbad te zien.

In bad gaan

Een instapbad heeft een waterkerend RVS deurtje met siliconenafdichting. Deze zorgt ervoor dat, bij sluiting van het deurtje, het water in het bad blijft. Vr gebruik doet u het deurtje open en u stapt over het lage drempeltje gemakkelijk in het bad. U gaat zitten in het bad (praktisch met extra wandbeugel).

U vult het bad met water. De temperatuur kunt u regelen met de mengkraan (warm koud). Vervolgens kunt u gaan baden en wassen. Door aan de waterregelaar te draaien, kunt u ervoor zorgen dat het water uit de badkraan komt of uit de bijbehorende douche. Met andere woorden er zit een douche bij het instapbad.

Na het baden

Als u klaar bent met baden, laat u het water weglopen via de afvoer. Er zit een groter dan gemiddeld gat bij de afvoer om versneld alles te laten wegspoelen. In de tussentijd kunt u zich afdrogen in bad. De handdoek houdt u lekker warm. En als u goed afgedroogd bent, is het water weggespoeld.

Zodra het water weg is, kunt u het deurtje van het instapbad weer openen, en u kunt het bad verlaten via de lage instap. Daarbij raden wij aan om een anti slip tegel aan te brengen. Eventueel een badmat die goed blijft liggen.

Vraag stellen Instap zitbad